пятница, 3 октября 2008 г.

Дерев'яні і міжкімнатні двері

Одна з прикрас нинішньої квартири це як ви вже напевно здогадалися - міжкімнатні двері. Теперішній ринок в даному сенсі просто пустує і пестить око. Дерев'яні, алюмінієві, суцільноскляні, комбіновані, пластикові двері - вважай за краще, що душі завгодно. Як зображає практика, віддають перевагу найчастіше дверям дерев'яні. Воно і безперечно, матеріал якийсь “домашній”, природний, теплий, ініціює довіру. Хоч і не без власних капризів. Деякі пізнання “дерев'яних” якостей не перешкодять.


Спосіб виготовлення міжкімнатних дверей

За технологією виготовлення “класичні” двері розділяються на щитові і фільончасті.

Щитові двері це старіші і до того ж найпримітивніші у виробництві. Конструктивно виріб полягає з рами, яка обшита з обох боків яким-небудь матеріалом. Як правило, внутрішня частина даної рами укладає наповнювача (монолітний або стільниковий). Монолітне заповнення істотно обважнює двері. Воно може володіти видом щита з дерев'яних брусків, що оптимально з погляду шумоїзоляциі і екологічності. Але вірогідний і листовий матеріал ДСП, MDF. Стільникове наповнення дозволяє значущо збавити вагу дверного полотна, оскільки представляє з себе комірчасту конструкцію із спресованого картону або MDF.

Щитові двері можуть бути як глухими, так і частково заскленими. Причому скління частіше в цілому виконує декоративну роль і виконується у формі художніх вставок з скла, кришталя, різноколірного пластика. Сама обшивка щитових дверей також може декоруватися і проводитися з формованого пластика, листового ДВП, MDF, OSB та з чого завгодно, аж до пластин з природного каменя. Ціна щитових дверей майже цілком залежить від її обробки.



Матеріали для дверей.

ДСП, MDF, ДВП це похідні дерева на нинішній день достатньо часто використовуються при виготовленні дверей. Дані матеріали виготовляються з деревної маси. MDF це матеріал нинішніх технологій, що не містить в собі фенольних смол і чому що не виділяє шкідливих фенолів. Він не схильний до розтріскування, майже не набухає, технологічний в обробці, на нього чудово приклеюються шпона і деревина. По методики виготовлення даний матеріал схожий до ДВП, але в наданому випадку пов'язуючим елементом волокнистої маси є особисті смоли деревини, які виділяються при гарячому пресуванні. ДСП також обширно застосовується в дверному виробництві, з такого матеріалу зроблено більшість іспанських моделей. ДСП дозволяє провести весь процес створення дверей до межі технологічним і недорогим.


Обробка міжкімнатних дверей з дерева.
Різноманіття використовуваних в дверному полотні фільонок або вставок з скла, їх вигляд і форма дозволяють засновувати різноманітні модифікації дизайнерських рішень. Що ж до самого скла, то численні фантазії на тему традиційних його зовнішностей (матове, рифлене, вітражне, кольорове) дійсно вражає. У внутрішній об'єм синтетичного скла можуть вміщатися яскраві комахи, квіти, рибки.

Італійські двері, так само як і італійські меблі по праву беруть провідні позиції не тільки лише у нас в державі, але і мирі. Чого ж ви хочете? Вони цим займаються декілька століть. Наприклад, там проводяться двері з дерева, вік якого достовірно невідомий.

Комментариев нет: